Зеленський відвідав прикордоння Сумщини, а ЗСУ взяли ще один населений пункт у Курській області

Джерело: regionews.ua

У четвер, 22 серпня, Президент Володимир Зеленський відвідав прикордоння Сумщини та провів нараду з Головнокомандувачем Збройних Сил України Олександром Сирським і начальником Сумської обласної військової адміністрації Володимиром Артюхом

Про це передає RegioNews із посиланням на Telegram-канал Володимира Зеленського.

Головком доповів про оперативну обстановку в районах активних дій у Курській області та на всій протяжності фронту – Харківщина, Донеччина, Південь України та окремо – про ключові ділянки фронту. Олександр Сирський також поінформував про кроки командування для посилення оборони на Торецькому та Покровському напрямках, де росіяни продовжують зосереджувати основні зусилля.

“У визначених районах Курської області під контролем України ще один населений пункт, і маємо поповнення обмінного фонду”, – йдеться у повідомленні.

Начальник ОВА Володимир Артюх розповів про ситуацію на Сумщині після початку Курської операції. Зокрема, про зменшення обстрілів зі ствольної зброї та жертв серед цивільних.

“Окрема увага − координації дій між військовими, поліцією та ДСНС у прикордонні, зокрема для організації гуманітарних конвоїв у визначені райони Курської області”, — додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 12 серпня Зеленський офіційно підтвердив, що ЗСУ проводять операцію в Курській області.