Стівену Кінгу – 77: цікаві факти з біографії “короля жахів”

Джерело: unian.ua
Його життя насичене подіями.

Відомий американський письменник Стівен Кінг сьогодні, 21 вересня, святкує свій день народження. Чоловіку виповнилося 77 років.

На честь свята УНІАН зробив підбірку цікавих фактів з біографії Кінга, який є автором понад 200 творів, серед яких 50 бестселерів у стилі жахів. 

Дитинство без батька та в бідності

Стівен народився у місті Портленд. Він був єдиною кровною дитиною у родині, адже батьки до його появи всиновили ще хлопчика Девіда. Та коли майбутньому письменнику було лише 2 роки, його тато пішов за цигарками та не повернувся. Дитинство пройшло у бідності. 

Писати почав в 7 років

Кінг почав проявляти любов до письма ще у сім років. Та через брак коштів був змушений працювати та займатися справою, яка приносить стабільний дохід. Спочатку підробляв вчителем англійської мови, а потім деякий час працював у пральні. 

Віра дружини призвела до світового визнання

В університеті він познайомився з майбутньою дружиною Табітою Спрюс. 2 січня 1971 року Стівен одружився з нею і почав викладати в Хемденській академії, отримуючи вже 6 400 доларів на рік.

До слова, саме Табіта допомогла йому розпочати професійно займатися письменницькою діяльністю. Кінг викинув три сторінки написано тексту, а вона прочитала початок та змусила чоловіка дописати книжку. Так у березні 1973 року його перший роман “Керрі” придбало видавництво “Даблдей”. Саме цей твір і приніс перший успіх Стівену. 

Проблеми з алкоголем та наркотиками

Кінг почав активно писати далі. Проте слава та гроші негативно вплинули на письменника. Він почав зловживати алкоголем та наркотиками. Згодом навіть прийшов п’яним на похорон власної матері.

З 1974 до початку 1990-х років Стівен пиячив та вживав наркотичні речовини. Та дружина і друзі допомогли йому позбутися залежностей і врешті повернутися до нормально життя. 

Ледь не помер на прогулянці

Одного разу письменник вийшов на вечірню прогулянку і ледь не загинув. Його збив водій, який втратив пильність через собаку на задньому сидінні. Тоді Кінг зазнав тяжких травм і навіть робив заяву про припинення своєї творчої діяльності. Тоді він дописував роман “Темна Вежа”, де детально змалював пережитий досвід. Але згодом чоловік все ж не полишив улюблену справу і порадував прихильників новими романами. 

Відомова від співпраці з російськими виданнями

Від початку повномасштабної війни Кінг відмовився від співпраці з російськими виданнями. Відомо також, що нещодавно він публічно підтримав наступ ЗСУ на Курщину.

До слова, раніше Стівен Кінг заступився за Тейлор Свіфт, яку образив Дональд Трамп.