Вінницьких дітей знайомили з професією вогнеборців та навчали надавати першу домедичну допомогу

  • На території Вінницького міського палацу дітей та юнацтва, рятувальники та представники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності розгорнули для дітей безпекове містечко.

Від ДСНС надзвичайники розгорнули одразу декілька локацій: пожежно-рятувальну, піротехнічну, психологічну, групи водолазно-рятувальних робіт та радіаційного захисту.

«По черзі, організованими групами, дітвора разом із кураторами відвідали всі навчальні точки. На них, хлопчики та дівчатка дізналася не лише елементарні правила безпеки життєдіяльності, а й мали змогу поспілкуватися з бійцями ДСНС та детальніше дізнатися про професію рятувальника загалом», — пишуть рятувальники.

Найсміливіші зголосилися приміряти захисні «обладунки» тих, хто рятує, хіміків-рятувальників, водолазів та піротехніків.

А ще, неабияку цікавість викликала у дітей локація медиків, де представник Товариства Червоного Хреста України провів майстер-клас з надання першої домедичної допомоги людині та пояснив, як діяти, в екстрених ситуаціях. 

За допомогою навчальних муляжів діти спробували тампонувати рани та накладати пов’язки умовному потерпілому.

«Позитивні емоції та приємні враження отримали дітлахи під час заходу, адже в умовах сьогодення вкрай важливо знати та вміти використовувати на практиці елементарні правила безпеки», — розповідають організатори.



Джерело: vn.20minut.ua