Олена Зеленська у символічній вишиванці зустрілася з Бріжит Макрон у Парижі

Джерело: unian.ua
Перша леді зʼявилася на важливій події в елегантному образі.

Перша леді України Олена Зеленська разом з Президентом України Володимиром Зеленським прибули до Парижу, де зустрілися з Емманюелем та Бріжит Макрон у Єлисейському палаці. Дружина українського президента з’явилася на важливій події у символічному образі.

Під час перемовин з Бріжит Олена заявила про важливість українсько-французького партнерства у сфері медицини. Перші леді обговорювали тему освіти також та навчання українських дітей у Франції.

“Пишаюся, що серед 44 партнерств – 12 французько-українських. Саме Франція на сьогодні є лідером за кількістю партнерств і візитів своїх фахівців до українських лікарень-побратимів. Ще на початку російського вторгнення Бріжит Макрон була однією з моїх колег, із ким разом рятували українських пацієнтів. Французькі лікарні тоді приймали дітей з онкологією та найважчими хворобами. А французькі школи тим часом прийняли тисячі дітей українських переселенців. Була рада почути від Бріжит, що маленькі українці добре адаптувались і швидко вчать мову”, – зазначила Зеленська.

Для важливого візиту перша леді обрала стриманий, але водночас елегантний образ. Зокрема, Олена приміряла чорні штани-палаццо із шкіряним ременем, а також білу вишиванку. Сорочка має широкі рукави і вишита білими нитками. Узори для першої леді створив художник з вишивки Руслан Панчук.

Варто вказати, що Зеленська вже не вперше з’являється у цій вишиванці на офіційних подіях. Вперше її помітили в такому образі у серпні 2023 року, коли вона брала участь у Молитві за Україну в Софійському соборі. За основу художник використав вишивку з традиційних рушників Сумщини. На сорочці зображені ангели, квіти, птахи, а також український тризуб.

Нагадаємо, раніше Олена Зеленська в елегантному образі з’явилася на “Книжковому арсеналі”.