Школи Вінниччини отримали техніку, яка допоможе здобувати якісну освіту

  • У межах проєкту «Цифрові школи» 55 громад Вінницької області отримали для своїх закладів загальної середньої освіти техніку Cisco на загальну суму майже 5,4 мільйона гривень.

Загалом передали 501 одиницю обладнання, яке допоможе покращити доступ до Інтернету та створити сучасне цифрове освітнє середовище. Зокрема, до шкіл надійшли:

  • 89 маршрутизаторів,
  • 89 точок доступу Wi-Fi,
  • блоки живлення та кабелі живлення до них,
  • 56 вебкамер.

Передача обладнання стала можливою завдяки Меморандуму про співробітництво в сфері інновацій та цифровізації, укладеному між Міністерством цифрової трансформації України та компанією Cisco.

— Створення цифрового освітнього середовища — це потреба і вимога часу. Ми робимо все, щоб наші діти продовжували навчатися і отримували якісні знання навіть у такий складний час, — зазначив голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

Завдяки новому обладнанню учні та вчителі зможуть використовувати сучасні онлайн-інструменти та ресурси, що сприятиме покращенню якості освіти та розумовому розвитку школярів.

Цифровізація освіти — це один із ключових пріоритетів роботи влади Вінницької області. Завдяки реалізації таких проєктів, як «Цифрові школи», регіон робить значні кроки на шляху до створення сучасного та доступного освітнього простору для всіх дітей.

 



Джерело: vn.20minut.ua