«Найбільше побратими хочуть виговоритися про розлуку з родиною» – капелан бригади тероборони з Вінниччини (Фото)

Отець Вадим служить капеланом у бригаді тероборони з Вінниччини. Священник вислуховує побратимів та допомагає порадою. Військові найчастіше радяться щодо розлуки з родиною, втрати та майбутнє. Духівник переконує, що без віри неможливо воювати. 

Про це повідомляють у 120 бригаді територіальної оборони ЗСУ. 

Отець Вадим – священник римcько-католицької Церкви. Народився та виріс у місті Бар. Певний час був військовослужбовцем. Спершу проходив строкову службу в Державній прикордонній службі України, а потім служив за контрактом у 30-й окремій механізованій бригаді. Під час служби навернувся до Бога і вступив до монастиря у місті Обухів. Будучи в монастирі, розпочав навчання на священника спочатку в Україні, а згодом поїхав до Польщі. З 2018 року отець Вадим їздив на Донбас як капелан-волонтер. У 2020 році доєднався до Корпусу військових капеланів Християнської Служби Порятунку (ХСП). А нині служить у 120 окремій бригаді Сил ТрО ЗСУ.

– на цьому наголошує капелан 120 окремої бригади отець Вадим.

Приступивши до виконання своїх обов’язків, священник Вадим одразу облаштував капличку святого Мартина Турського, де щоденно править літургію та в затишних умовах проводить бесіди з військовослужбовцями, які до нього приходять.

– каже капелан.

Згодом, священник дізнався, що в зоні відповідальності бригади розташований храм. Залучившись підтримкою командира бригади та силами 3 роти 169 батальйону, це старовинне місце було приведено до ладу і нині там проводяться служби для військовослужбовців.

– ділиться враженнями капелан.

Джерело: Vinbazar.com