У Вінниці в травні відбудеться тренінг для медиків

У травні International Medical Corps Ukraine проведе у Вінниці тренінг, присвячений принципам роботи з травмою. Запрошують до участі як медичних працівників, так і інструкторів.

Про це повідомили у Департаменті охорони здоров’я ОВА.

Тренінги складатимуть з таких курсів:

Розширена підтримка життя при травмах (ATLS)

Курс для лікарів про підтримку життя при травмі на госпітальному етапі. На курсі розглядають забезпечення прохідності дихальних шляхів, функції дихання, кровообігу, черепномозкові, м’язово-скелетні травми та травми хребта, надання меддопомоги вагітним, дітям, людям старшого віку, FAST-протокол тощо.

Основи роботи з дитячою травмою (PTF)

Курс про особливості надання медичної допомоги травмованим дітям. Курс призначений для лікарів загальної та педіатричної спеціалізації, які надають допомогу на догоспітальному та госпітальному етапах.

Підтримка життя при травмах на догоспітальному етапі (PHTF)

Курс про догоспітальну медичну допомогу, оцінку ситуації та стану пацієнта, оцінку стану дихальних шляхів, вентиляції та оксигенації, кровообігу, наявності масивної кровотечі та шоку. Він також охоплює питання оцінки стану різних груп пацієнтів та моделювання надзвичайних ситуацій для надання кваліфікованої медичної допомоги.

Дати курсів по усіх напрямках:

– інструкторський курс (1 група – 5 днів), 13-17 травня
– загальний курс, група 1, 20-21 травня
– загальний курс, група 2, 22-23 травня

Реєстрація

інструкторські курси https://forms.office.com/r/evUCDxx5J5
загальний курси https://forms.office.com/r/pbBWAf8EYm

Підтвердження про участь надійде за кілька днів до початку тренінгу.