Бронзовим призером чемпіонату України з класичного пауерліфтингу став вінницький спортсмен Павло Куліков

Вінницький спортсмен Павло Куліков став бронзовим призером чемпіонату України з класичного пауерліфтингу. У загальному підсумку область виборола друге загальнокомандне місце серед юнаків.

Про це повідомляють у Вінницькій міській раді.

У місті Коломия відбувся чемпіонат України з класичного пауерліфтингу. Під час змагань вихованець Вінницької міської дитячої спортивної школи №5 Павло Куліков здобув бронзову нагороду. На рахунку спортшколи також два п’ятих та три шостих місця..

Участь у чемпіонаті України з класичного пауерліфтингу взяли понад 500 спортсменів – 22 команди з різних областей. Змагалися як юнаки та дівчата, так і юніори й юніорки. 

За словами бронзового призера змагань Павла Куліковма – це вже його третій чемпіонат України з пауерліфтингу. Окрім цього, в окремій вправі “жим лежачи” юнак посів перше місце, підтвердивши свою майстерність та силу у цій конкретній дисципліні.

– зазначив Павло Куліков.

За словами тренерки-викладачки міської дитячо-юнацької спортивної школи №5 Вікторії Поліщук, спортсмени гідно представили місто. Так, Володимир Торохтій та Артемій Джуган виконали норматив кандидата у майстри спорту. А вперше на помості виступала Вероніка Комар. Змагалися учасники чемпіонату й у присіданні зі штангою, жиму лежачи, тяги та суми триборства. 

У результаті вінницькі спортсмени посіли наступні місця

Серед юнаків:

  • Третє місце – Павло Куліков, вагова категорія 120 кг.;
  • П’яте місце – Валерій Качанівський, вагова категорія 83 кг.;
  • Шосте місце – Артемій Джуган, вагова категорія 66 кг.

Серед юніорів:

  • П’яте місце – Олександр Олійник, вагова категорія 105 кг.

Серед юніорок:

  • Шосте місце – Анастасія Тимчишина, вагова категорія 57 кг.

Серед дівчат:

  • Шосте місце – Вероніка Комар, вагова категорія 63 кг.