«FPV-дрони заміняють артилерію». Проєкт «Подільскі дрони» презентував безпілотники на марафоні

  • У Вінниці відбувся благодійний забіг «RUN 4 VICTORY». Головна мета заходу — допомогти нашим захисникам.
  • Проєкт «Подільські дрони» презентували власні FPV-дрони, які передають бійцям на фронт.

Масштабне спортивне свято об’єднало у Вінниці понад 800 дорослих учасників та дітей. Масовий благодійний забіг Ліги «RUN 4 VICTORY» відбувся в неділю у Вишенському парку.

Забіг «RUN 4 VICTORY» у Вінниці об’єднав людей зі всіх куточків України. Кожен учасник зробив свій внесок для допомоги захисникам та захисницям та наближення нашої Перемоги. Присутні активно донатили, взяли участь в благодійній лотереї.

Усі кошти учасників трансформувалися у донати. Частину коштів додала компанія МХП, а це близько 500 тисяч гривень. На ці кошти закупили 30 FPV-дронів і передали військовим з 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

Перед тим, як безпілотники потрапили до рук військових, усі охочі мали можливість написати на них вітання захисникам.

          Переглянути цей допис в Instagram                      

Допис, поширений Подільські дрони (@podilski.drones)

 

— Зараз війна змінила свій формат, і FPV дрони та Мавіки заміняють артилерію, — зазначив заступник начальника штабу 59-ї мотопіхотної бригади Олексій Вельгус. — FPV-дрони нам дуже допомагають, особливо хлопцям, які знаходяться в окопах. Тому це суттєва для нас допомога, їх одразу доправлять на передову. 

Наскільки важливі дрони для наших захисників, знають представники проєкту «Подільські дрони». Їх локація теж знаходилася на заході. Там кожен бажаючий зміг спробувати політати на симуляторі дронів, подивитись, як виглядають справжні безпілотники, які збирають тут у нас, у Вінниці, та відправляють захисникам на фронт.

Також на локації можна було задонатити для 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка. 

— Ми разом з фондом RIA організовуємо збір на сто FPV дронів для бригади Якова Гандзюка, — розповідає представник кафедри дронів Олександр Панченко. — Сьогодні принесли наші симулятори, щоб показати людям, що літати і керувати дронами не так вже й важко. Наша задача — навчити найбільше людей цивільних і військових керувати і пілотувати дронами. 

За словами представників проєкту, такими на кафедрі дронів навчили керувати багатьох охочих.

— На різних заходах до нас підходить багато цивільних та військових, цікавляться, — каже представник кафедри дронів Олександр Сандул. — Військових навчаємо управляти дронами чотири тижня, безкоштовно. Для цивільних навчання платне і триває три тижні. Після успішної здачі екзаменів надаються сертифікати пілота FPV. На даний момент на кафедрі навчаються 28 людей, жінки теж бувають. В людей є інтерес до цього, і я вважаю, що сьогодні дронами мають навчитися управляти всі. 

За словами представників кафедри дронів, такі благодійні заходи, які орієнтовані на збір коштів для військових, дуже сьогодні необхідні.

— Це допомагає армії забезпечувати наші підрозділи у боротьбі з ворогом, — зазначив Олександр Сандул. 

 



Джерело: vn.20minut.ua