Напад на поліцейських на Вінниччині: зловмисники скинули боєприпаси у водойму

Військовослужбовців, яких затримали за підозрою у вбивстві працівника поліції, перевозили у своєму автомобілі гранати. Щоб приховати боєприпаси, чоловіки викинули їх у водойму

Про це в ефірі телемарафону розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає RegioNews.

Клименко зазначив, що обом затриманим уже оголосили про підозру, і очікується, що сьогодні їм суд обере запобіжний захід.

“Вони перевозили боєприпаси, гранати. Вони вже вказали, де знаходяться скинуті в водоймище гранати в ящиках”, – сказав міністр, наголосивши, що на місці уже працюють криміналісти, слідчі та водолази.

Голова МВС також зазначив, що пістолет, з якого вбили 20-річного поліцейського, також вилучили слідчі.

Клименко також розповів про стан другого поліцейського, якого поранили зловмисники. За словами міністра, чоловік перебуває у середньо-важкому стані, однак лікарі дають позитивний прогноз.

Міністр припустив, що зловмисники почали стріляти у поліцейських, оскільки боялися бути викритими.

Нагадаємо, вночі 20 квітня на Вінниччині поліцейські зупинили для перевірки невідомий автомобіль темного кольору. В авто були двоє чоловіків. Вони відкрили вогонь по поліцейських, один з правоохоронців загинув.

Напад зафіксувала на відео бодікамера правоохоронця. Запис оприлюднили у мережі.

21 квітня поліція затримала підозрюваних у нападі на поліцейських у Вінницькій області. Підозрювані – двоє військовослужбовців, батько і син. Їм загрожує довічне покарання за скоєне.

22 квітня підозрюваним у нападі на поліцейських повідомили про підозру у посяганні на життя працівника правоохоронного органу та незаконному поводженні зі зброєю, а також у дезертирстві.