Суд виніс вирок жителю Ямпільщини, який вбив свого односельця

40-річному зловмиснику присудили покарання у вигляді 13-ти років позбавлення волі.

Як повідомляють на сайті ГУНП Вінниччини, злочин стався 14 січня. Тоді до поліції зателефонувала жінка й розповіла, що її 40-річний родич зізнався у вбивстві односельця та попросив викликати поліцію. Виїхавши на місце події, співробітники слідчо-оперативної групи виявили частково обгоріле тіло.

Під час розпивання спиртних напоїв у спільного знайомого між чоловіками виник конфлікт, в результаті якого 42-річний потерпілий від отриманих тілесних ушкоджень помер. Щоб приховати злочин, фігурант відтягнув труп у двір чужого помешкання та підпалив.

При призначенні покарання суд врахував, що обвинувачений раніше неодноразово був судимий та відбував покарання з 2017 по 2023 роки. Після звільнення з місць позбавлення волі він через невеликий проміжок часу знов вчинив особливо тяжкий злочин.

"На підставі зібраних слідством доказів суд першої інстанції визнав фігуранта винним у скоєнні злочину, передбаченого п. 13 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство) Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді 13 років позбавлення волі", – коментують у поліції.


Джерело: mistonadbugom.com.ua