На Вінниччині родинам полеглих героїв передали державні нагороди

Орденами «За мужність» ІІІ ступеня нагородили старшого солдата Олександра Юрійовича Сидоренка та солдата Олега Олександровича Дерманського.

Як зазначається на фб-сторінці Гайсинської районної державної адміністрації, за особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку, орденами «За мужність» ІІІ ступеня нагородили:

  • Старшого солдата Сидоренка Олександра Юрійовича
  • Солдата Дерманського Олега Олександровича

Олександр Юрійович Сидоренко народився 14.07.1995 року в селі Губник Гайсинського району. Навчався в місцевій школі, згодом проходив строкову службу. У 2014 році брав участь в АТО.

1 березня 2022 року старший солдат Сидоренко був призваний Гайсинським РТЦК та СП на посаду гранатометника 2 стрілецького відділення 2 стрілецької роти А7085. 25 квітня 2022 року зв’язок з ним обірвався. 26 квітня 2022 року, захищаючи свободу та незалежність нашої України в боях з ворогом у Донецькій області, старший солдат Сидоренко загинув від поранення, яке було несумісне із життям.

«Понад рік наш земляк вважався безвісти зниклим, а після ідентифікації по аналізу ДНК його тіло повернули до рідного дому. На урочисте вручення прибули рідні: мати Валентина Василівна, донька Аріна, брат Сергій», – йдеться у повідомленні.

Олег Олександрович Дерманський народився 5 березня 1978 року в Краснопілці Гайсинського району Вінницької області. Закінчив місцеву школу. Навчався в Білоцерківському національному аграрному університеті. Працював обліковцем на тракторній бригаді при СВК «Більшовик», а потім оператором на АЗС «Укрнафта».

13 січня 2023 року був призваний на службу по мобілізації Гайсинським РТЦК та СП у 199-й навчальний центр ДШВ. Згодом солдат Дерманський проходив службу на посаді навідника 3 десантно-штурмового відділення 3 десантно-штурмового батальйону 80 бригади ДШВ.

«5 жовтня 2023 року в бою поблизу населеного пункту Токмачка Пологівського району Запорізької області наш земляк загинув. За нагородою приїхали рідні Героя: дружина Тетяна, доньки Софія та Соломія, мати Марія Юхимівна», – йдеться в повідомленні.


Джерело: mistonadbugom.com.ua