Потужний генератор передали для прифронтової Балаклії з Вінниці

Балаклії, яка пів року окупували росіяни, передали потужний генератор з Вінниці.  Техніку використовуватимуть для водопостачанням. 

Про це повідомляють у Вінницькій міській раді. 

– сказав заступник начальника місцевої військової адміністрації Максим Будянський.

Раніше генератор потужністю 28 кВт (35 кВА) був на балансі комунального підприємства "Вінницяміськтеплоенерго". Технічний стан – хороший, тому зможе прослужити ще багато років на користь балаклійцям. Рішення про передачу обладнання прийняли депутати під час засідання сесії Вінницької міської ради у червні. Така швидка реакція на прохання про допомогу підтримає місто, яке досі потерпає від ворожих російських атак.

– зазначив вінницький депутат Володимир Малінін.

Попри те, що більша частина громади була в окупації, а інша частина — у зоні бойових дій, Балаклія продовжує жити. За словами колег з Балаклії, додому повернулися близько 70% людей, які свого часу були вимушені тікати з міста.

Дружні зв’язки з Балаклією Вінниці підтримує з 2022 року. Відтоді до міста на Харківщині громада передала чимало необхідної допомоги – автобуси, генератори, питну воду, будівельні матеріали, індивідуальні бокси для дітей тощо. Окрім Балаклії, Вінниця також направляла допомогу жителям Херсона, Білопілля, Дніпра та інших міст України, які постраждали від російської збройної агресії.

Джерело: Vinbazar.com