Працівники Вінницької митної служби зупинили незаконне вивезення валюти

55-річна громадянка Болгарії планувала вивезти понад 27 тисяч євро.

Як зазначається на фб-сторінці Вінницької митниці, 4 серпня працівники Вінницької митниці зупинили спробу незаконно вивезти з України валюту на суму понад 27 тис. євро.

У п/п «Могилів-Подільський-Отач» м/п «Дністер» 55-річна громадянка Болгарії, прямуючи до Молдови, обрала напрямок руху «Зелений коридор», тим самим підтвердивши, що призначені для переміщення товари в обсягах, що не підлягають оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо вивезення за межі митної території України і не підлягають письмовому декларуванню.

Однак, під час митного огляду було виявлено валюту: 21702 доларів США; 6565 євро; 1105 болгарських левів. Всього в еквіваленті – це 27237,48 євро. Перевищення дозволеної суми в еквіваленті – 17237,48 євро, з якого сума штрафу – 20% суми, що перевищує дозволену законодавством та складає 3447,5 євро.

"За даним фактом складено протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 471 МКУ «Недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами», а саме: недекларування валютних цінностей, що переміщуються громадянами через митний кордон України, в сумі, що перевищує дозволену законодавством України для їх переміщення без письмового декларування", – йдеться в повідомленні.


Джерело: mistonadbugom.com.ua