На Вінниччині чоловік незаконно наловив риби на понад 200 тисяч гривень

В селі Щурівці Гайсинського району порушник ловив рибу з гумового човна за допомогою 7 од. заборонених знарядь лову – зябрових сіток.

Як зазначається на фб-сторінці Вінницький рибоохоронний патруль, 7 серпня 2024 року Вінницьким рибоохоронним патрулем під час рибоохоронного рейду на Ладижинському водосховищі викрито грубе порушення Правил рибальства.

В селі Щурівці Гайсинського району Вінницької області виявили чоловіка, який ловив рибу з гумового човна за допомогою 7 од. заборонених знарядь лову – зябрових сіток. 

В протизаконний спосіб порушник добув   49 судаків, 21 карася сріблястого, 25 лящів, 6 пліток ,2 сома та 1 окуня. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів становила 36,35 кг. Збитки, завдані рибному господарству України, склали  272 969 грн.

«На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Гайсинського районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Водні біоресурси, заборонені знаряддя лову, човен та автомобіль вилучено працівниками поліції», – йдеться у повідомленні.

В рибоохоронному патрулі також зазначили, що якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Вінницького рибоохоронного патруля  (068) 018-37-52 (цілодобово).

 


Джерело: mistonadbugom.com.ua