У холі Вінницької міськради відкрили виставку експозиційного проєкту «Міфогенез 2024»

В експозиції, яку презентують в рамках міжнародного експозиційного проєкту «MITHOGENESIS: ПРОквітіння», представлено 13 фотоколажів. 

Як повідомляють на сайті Віннницької міської ради, презентовані колажі – роботи пленерної частини мистецького заходу. Цьогоріч в проєкті «Міфогенезу» участь взяли 10 митців з різних куточків України, а також із США. 

Окрім цього, два художники брали участь в проєкті дистанційно, демонструючи глобальний характер та інноваційний підхід до створення мистецьких робіт. Особливо варто відзначити вагомий внесок художників з Вінниці, які представили 10 унікальних проєктів, кожен з яких відображає особисті переживання митців та їхнє розуміння гармонії між людиною і природою.

Художники творчо досліджували, взаємодіяли з природно-історичним середовищем скіфського городища, створюючи та ретельно документуючи таку взаємодію для можливості донести до глядача творчі результати у вигляді художнього продукту в фото- та відеоформаті. 

Куратором проєкту традиційно став знаний вінницький художник Олександр Никитюк.

"Організатори зазначили, що допоміжною тематичною назвою та визначенням формату проєкту стало «ПРОквітіння». Художники використовували як класичні форми і методи створення творів мистецтва довкілля, так і методи перформативних практик та різних творчих синтезів – живопис, інсталяція, колаж", – кажуть у міській раді.

Проєкт надав можливість митцям, що працюють в напрямку лендарту та енвайронмент арту в Україні, продовжити творчу практику в кризові часи, створити та донести до глядача особисте послання мистецьким засобом.


Джерело: mistonadbugom.com.ua