На Вінниччині ділкам, які виготовляли сурогатний алкоголь у промислових масштабах, повідомили про підозру

Аби приховати свою злочинну діяльність, зловмисники маскували алкоголь у паперові пакування із написом «Сік». Щомісячний дохід від протиправної діяльності складав близько пів мільйона гривень. 

Як інформують на сайті ГУНП України у Вінницькій області, у лютому 2024 року правоохоронці викрили та ліквідували незаконну діяльність ділків. Вони, не маючи ліцензії на виробництво та торгівлю алкогольними напоями, здійснювали незаконну діяльність. Аби приховати сліди злочину, вироблену продукцію ретельно маскували та збували на території Вінницької області. Місячний заробіток правопорушників становив до 500 тисяч гривень.

Під час обшуків поліцейські вилучили близько 6 тонн спирту, 600 літрів готової для продажу алкогольної продукції, понад 200 тетрапаків для розливу і пакування сурогату та ін.

"За процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури, слідчі повідомили про підозру 49-річному організатору за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 204 (організація незаконного виготовлення алкогольних напоїв, вчиненому організованою групою; організація незаконного придбання з метою збуту, зберіганні з цією метою, а також збут та транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, та спирту етилового, вчинених організованою групою) КК України.

Іншим виконавцям, 26-річному, 24-річній та 55-річному мешканцям Вінницького району повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення алкогольних напоїв, вчиненому організованою групою; незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збут та транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, та спирту етилового, вчинених організованою групою)", – кажуть правоохоронці.

Санкція передбачає позбавлення волі до п’яти років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.


Джерело: mistonadbugom.com.ua