У Києві завершується ремонт тунелю між станціями метро “Деміївська” – “Либідська”, – Кличко

Джерело: regionews.ua

У Києві будівельники завершують відновлювальні роботи на перегоні між станціями метро “Деміївська” – “Либідська”. Ремонт тунелю на синій гілці столичного метрополітену триває цілодобово

Про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко, передає RegioNews.

За його словами, сьогодні, 22 серпня, будівельники розпочали засипати котлован ґрунтом. Перед цим навколо оновленої ділянки тунелю котлован залили спеціальною цементною сумішшю та майже демонтували три рівні його кріплень. Як пояснив Кличко, згодом фахівці виконають роботи з благоустрою території на місці будмайданчику.

“На завершальному етапі відновлювальні роботи на перегоні між станціями метро “Деміївська” – “Либідська”, – запевнив мер.

Він зауважив, що напередодні фахівці завершили роботи з будівництва нової ділянки тунелю довжиною 27 метрів. Також будівельники посилили ділянки, що прилягають до неї з обох сторін (загальною довжиною понад 50 метрів).

Наразі спеціалісти завершують роботи з укладання нового рейкового полотна. Зазначається, що в тунелі відновлюють усі необхідні кабельні мережі та монтують контактну рейку, через яку подається напруга.

Перед повноцінним відновленням руху, здійснять пробні пуски поїздів, а також ретельну перевірку всіх систем безпеки руху. Робимо все, щоб поновити рух поїздів на ділянці на початку осені, – додав міський голова Києва.

Нагадаємо, на початку серпня Кличко проінспектував ремонт тунелю на синій гілці метро. Рух поїздів синьою гілкою київського метро планують відновити на початку осені.

Як відомо, рух поїздів між станціями метро “Деміївська” та “Теремки” (усього 6 станцій) у Києві закрили 8 грудня на час ремонту перегінного тунелю. Тоді повідомлялося, що обмеження продовжаться протягом пів року.

15 березня стало відомо, що Начальник комунального підприємства “Київський метрополітен” Віктор Брагінський написав заяву на звільнення.

Наприкінці липня виконувачу обов’язків начальника КП “Київський метрополітен”, головному інженеру обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Його підозрюють у службовій недбалості, що призвела до підтоплення тунелів між станціями “Деміївська” та “Либідська”.