Три небезпечні компоненти виявили в повітрі у Вінниці після пожежі на лако-фарбовому складі

Мешканцям Хутора Шевченка у Вінниці, де слалася пожежа на складі лако-фарбової продукції, фахівці радять щільно зачиняти вікна, обмежити перебування на вулиці, відмовитися від фізичних навантажень, пити багато води. Там виявили перевищення концентрацій азоту діоксид, ангідриду сірчистого та формальдегіду.

Такі рекомендації дали фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб мешканцям вулиці Чернігівської та прилеглих до неї вулиць та провулків. Вони промоніторили стан повітря на місці пожежі та у мікрорайоні.
Сьогодні фахівці виїхали на місце пожежі для проведення відбору проб атмосферного повітря на вміст шкідливих речовин.

«За результатами лабораторних досліджень у точці на межі найближчої забудови (вулиця Чернігівська, м. Вінниця на відстані 30 м в західному напрямку від джерела забруднення) станом на 10:00 30 серпня виявлено перевищення гранично допустимих концентрацій азоту діоксид, ангідриду сірчистого та формальдегіду», – йдеться у повідомленні. Хоча й запевнили: «Ситуація – під контролем. Про результати повторних досліджень проінформуємо додатково». Видання “Новини Вінниці” повідомляло про пожежу на складі на вулиці Чернігівській.

Джерело: Новини Вінниці