З відпочинку в німецькому Карлсруе повернулись 34 вінницькі школярі

Поїздка стала можливістю культурного обміну та психологічного розвантаження для дітей. Усі витрати на подорож взяла на себе німецька сторона, забезпечивши дітей незабутніми враженнями та спогадами.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, нещодавно до України повернулись 34 вінницькі дитини з родин учасників бойових дій, полеглих та безвісти зниклих оборонців, а також внутрішньо переміщених осіб зі своєї подорожі в Німеччину.

Школярі віком від 11 до 14 років поїхали за кордон на запрошення муніципалітету Карлсруе, яке є містом-побратимом Вінниці. 

Програма була насичена різноманітними заходами, спрямованими на відпочинок, розвиток і культурний обмін.

Перші чотири дні діти провели у Беренталі, мальовничому куточку на кордоні Німеччини та Франції, де вони насолоджувалися природою, брали участь у спортивних змаганнях, квестах, відпочивали на озері та співали біля вогнища. У цій сімейній атмосфері кожен зміг відчути тепло, дружність і підтримку, необхідні для подолання стресу та тривог.

Після цього діти відправилися до Карлсруе, де на них чекала захоплива програма. Вони відвідали аквапарк, де змогли весело провести час, побували у музеї штучного інтелекту Künstliche Intelligenz, де дізналися про новітні технології, спілкувалися з дружелюбними хаскі та насолоджувалися поїздками на картингу. Особливою подією стало відвідування мерії Карлсруе та світлового шоу Die Schlosslichtspiele Karlsruhe. 

Окрім цього, вінничани побували у цирку, де не тільки спостерігали за виступами, але й самі навчалися жонглювати та виконувати акробатичні трюки. Вони подорожували на паровому потязі, брали участь у різноманітних творчих майстер-класах, де освоювали техніки роботи з глиною, батіком, деревом, а також навчалися театрального мистецтва та виготовлення прикрас. Вечірня прогулянка лісом з факелами додала пригодницького духу до цієї незабутньої подорожі.


Джерело: mistonadbugom.com.ua