16 вересня у Вінниці відбудеться Всеукраїнський музейний форум «Коцюбинський160»

А вже наступного дня, 17 вересня, глядачів запрошують на театральну виставу «Потяг» за новелами письменника.

Як інформують на фб-сторінці Департамент маркетингу міста та туризму, у рамках циклу заходів «2024. Рік Коцюбинського» садиба-музей видатного письменника у Вінниці стане місцем проведення Всеукраїнського форуму, присвяченого 160-річчю від дня народження Михайла Коцюбинського. Метою заходу є популяризація творчості письменника та його сучасників, а також об'єднання культурних установ для розвитку спільних проєктів.

"Учасники форуму заслухають п'ять доповідей, що стосуватимуться не лише творчості Коцюбинського, а й актуальних викликів для українських музеїв і перспектив їхнього розвитку. Також форум стане платформою для обміну досвідом між музейними працівниками та літературознавцями з різних куточків країни", – йдеться в анонсі.

Подія відбудеться у понеділок 16 вересня у вінницькому Музей М.М.Коцюбинського (вул. І. Бевза, 15). Для участі необхідно заповнити анкету до 12 вересня за посиланням: http://surl.li/mafqrz Кількість місць обмежена.

Форум організовують у межах проєкту #EU4Culture, який фінансується Європейським Союзом та реалізується Goethe-Institut Ukraine у співпраці з місцевими партнерами. Подробиці щодо програми будуть надіслані зареєстрованим учасникам перед початком події.

А вже наступного дня, 17 вересня, глядачів запрошують на прем’єру театральної вистави «Потяг» від режисерки Оксани Бандури. Це подорож через п'ять знакових новел Коцюбинського, що відкривають теми любові, розчарувань і пошуку себе. Вистава розпочнеться о 19:00 в саду Музею Коцюбинського. Реєстрація обов'язкова: http://surl.li/mioodb


Джерело: mistonadbugom.com.ua