Над встановлення вітрових електростанцій задумалися у Вінниці. Проведуть дослідження

У Вінниці проведуть дослідження щодо доцільності встановлення вітрових електростанцій. Місто зацікавлене у виробництві альтернативних вида генерації  через складну ситуацію з загальнонаціональною енергосистемою. 

Про це повідомляють у Вінницькій міській раді. 

20 вересня під час чергової сесії міської ради депутати дали старт на початок робіт з дослідження та визначення потенціалу щодо можливості розміщення на території громади вітрових електростанцій. Відповідна можливість передбачена рішенням «Про внесення змін до Програми розвитку та утримання житлово-комунального господарства Вінницької міської територіальної громади на 2019-2024рр., затвердженої рішенням міської ради від 28.09.2018р. № 1350».

Як повідомив директор департаменту міського господарства міськради Роман Фурман, рішення дозволяє розпочати дослідження щодо вивчення потенціалу розміщення об’єктів вітрогенерації на території громади. 

– зазначає Фурман.

Потенційно вироблена електроенергія може бути направлена як на підтримку роботи критичної інфраструктури міста, так і на інші цілі. Серед переваг вітрогенерації – порівняно з сонячними електростанціями, – вітрові установки дозволяють виробляти достатню кількість електроенергії і в зимовий період.

Сонячні електростанції активно встановлюють у Вінниці на підприємствах. У місті діє відразу кілька програм з компенсації, зокрема й для мешканців багатоквартирних будинків. 

Джерело: Vinbazar.com