Почесним громадянином Хмільника став боєць Роман Кашпур. Чоловік втратив ногу на війні, але підкорює марафони (Фото)

3 червня у Хмільник вручили відзнаки «Почесний громадянин міста Хмільника». Звання отримав боєць Роман Кашпур. Чоловік втратив ногу на війні, але натомість почав брати участь у світових марафонах. 

Про це повідомляють у Хмільницькій міській раді. 

Роман Кашпур доброволець, який брав участь в АТО/ООС. Поблизу Мар’янки чоловік підірвався на протипіхотній міні та втратив частину ноги. Проте не впав духом, а почав займатися бігом. Боєць переміг на всеукраїнських змагань «Ігри Героїв» з кросфіту. Після цього колишній військовий став першим українським ветераном, який здолав повну марафонську дистанцію на протезі, став учасником напівмарафону у Брюсселі, марафонів у Нью-Йорку, марафону Морської піхоти США у Вашингтоні, 43 Лондонського марафону, марафону в Токіо та в нещодавньому забігу «Брюссельська двадцяточка».

У грудні 2021 року чоловік також встановив рекорд України, протягнувши 16-тонний літак Ан-26 на відстань 6,4 м за 44 секунди.

Крім військового відзнаку також отримала Неля Рибак, яка заснувала Музей "Черевичок". Заклад зафіксовано у Книзі рекордів України за найчисленнішу колекцію декоративно-сувенірного взуття (8252 експонати станом на 01.04.2024р.).

Джерело: Vinbazar.com