Вінниця отримає 6 мільйонів євро гранту на покращення теплопостачання одного з мікрорайонів міста

Вінниця отримає міжнародний грант на покращення теплопостачання. За кошти оновлять систему подачі тепла до домівок житлового масиву на вулиці Князів Коріатовичів. 

Про це повідомляють у Вінницькій міській раді. 

31 травня на сесії міської ради затвердили грантову угоду, яка дасть можливість отримати комунальному підприємству «Вінницяміськтеплоенерго» до 6 мільйонів євро інвестицій від Фонду «Швеція – Україна: Підтримка Централізованого Теплопостачання», що адмініструється Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (НЕФКО). До 3 мільйонів євро надасть Фонд Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (Е5Р) та ще стільки ж – Шведська Агенція розвитку міжнародного співробітництва (Sida).

– зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Реалізація угоди дозволить суттєво покращити систему централізованого теплозабезпечення фактичного цілого мікрорайону міста. Йдеться про територію обмежену вулицями Пирогова, Матроса Кішки, Князів Коріатовичів та Марії Литвиненко-Вольгемут. У поточному році планують виготовити роєктно-кошторисну документацію, а безпосередньо будівельно-монтажні роботи мають розпочати в наступному році, розповів директор департаменту міського господарства Вінницької міськради Роман Фурман.

Також в будинках цього мікрорайону планують встановити 97 індивідуальних теплових пунктів, що дозволить зменшити втрати тепла при його транспортуванні, скоротити споживання газу та електроенергії.

Вінниця співпрацює з міжнародними фондами у подібному напрямі не вперше. У 2014 році завдяки співпраці з НЕФКО провели реконструкцію системи теплозабезпечення мікрорайону вул. Київська – вул. Остапа Вишні, а в межах меморандуму зі Швейцарією – протягом 2013-2019 років у місті встановили понад 300 індивідуальних теплових пункти. 

Джерело: Vinbazar.com