Міжрегіональний гумштаб до Дня захисту дітей провів низку заходів для вінницької малечі

Активності для маленьких вінничан відбулися цими вихідними в межах акції "Діти мають право на дитинство".

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, дітлахи дивилися мультфільм у кінотеатрі, розважалися у мотузковому парку, відвідали планетарій, каталися на катамаранах та SUP-бордах, а також збивали кеглі у боулінгу. 

Усі активності організували та влаштували Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб разом з департаментами та відділами Вінницької міської ради. 

«Рівно рік тому стартувала акція “Діти мають право на дитинство”. Цілий рік ми працювали, щоб організувати цікаві заходи, щоб наші дітки гарно проводили час, відпочивали і хоча б ненадовго могли забути весь негатив, пов’язаний з війною, яка зараз відбувається в нашій країні. До Дня захисту дітей цьогоріч ми вирішили підготувати цілу низку заходів на вихідні дні», – зазначив координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутат міської ради Дмитро Мира.

Першим заходом для діток був перегляд мультфільму у кінотеатрі «Родина». На перегляд мультфільму прийшла і пані Віра разом із 3-річною дочкою Євою та 14-річним сином Михайлом.

, – зазначає пані Віра.

Загалом у залі нараховувалося приблизно 130 маленьких глядачів. Це діти з пільгових категорій: сини і дочки Захисників і Захисниць, з багатодітних родин та з сімей ВПО.

«На жаль, в Україні триває війна, яка впливає на всіх: і дорослих, і маленьких. Але. попри все, дорослі мають робити все можливе, щоб ця трагедія менше відобразилась на дітях. Дитинство – це такий період, який ніколи в житті не повториться, тому малеча має закарбувати собі в пам’яті позитивні моменти. Саме тому Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб регулярно проводять заходи в межах акції “Діти мають право на дитинство», – розповіла координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутатка міської ради Світлана Василюк.

1 червня для 40 діток також влаштували розваги у мотузковому парку у Вишенському парку. Хлопці та дівчата підкорювали висоту, мали змогу проїхатися на велосипеді між деревами, пролетіти на мотузках над землею, подолати інші цікаві і оригінальні перешкоди. Увечері діткам відкривали також світ планет і зірок у Вінницькому планетарії. З космосом знайомились близько 120 учасників до 14 років.

Другий день акції, який припав на неділю 2 червня, був не менш насичений і цікавий. Зранку для дітей та батьків влаштували прогулянку на катамаранах по річці Південний Буг. У ньому взяли участь 60 діток у супроводі дорослих.

Також цього дня діти грали у боулінг, збиваючи кеглі та здобуваючи страйки на доріжках кегельбану. Хлопці та дівчата від 8 до 12 років залишились задоволеними такою розвагою.

Наостанок для учасників заходу влаштували катання на сапах. Ознайомившись з правилами безпеки і надівши рятувальні жилети, діти підкорювали річку на бордах.

Загалом у заходах Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу цими вихідними взяли участь 500 дітей. Заходи для юних жителів громади організовуватимуть і надалі.


Джерело: mistonadbugom.com.ua