Все, що ви хотіли знати про газовий гриль до покупки

газовий гриль

Газовий гриль — це прилад для приготування їжі на відкритому повітрі, що працює на газі, зазвичай на пропані, а іноді на природному газі. Його використовують для гриля, смаження або приготування їжі на свіжому повітрі. Зазвичай він має один або кілька газових пальників, підключених до газового балона. Газ проходить через пальники й займається, виробляючи контрольоване тепло. Потім тепло передається на решітку гриля, на яку кладеться їжа.

Існують різні типи газових барбекю, у тому числі окремі, вбудовані, настільні та переносні. Окремі грилі є найбільш поширеним типом і стоять на ніжках чи рамі. Вбудовані моделі вбудовуються в літню кухню або зону барбекю. Настільні барбекю компактні та можуть бути розміщені на стійкій поверхні. Портативні грилі легкі, їх легко транспортувати й вони чудово підходять для подорожей.

Переваги газового гриля порівняно з вугільним

Газові грилі мають ряд переваг перед іншими моделями, серед яких:

  • швидкий розігрів, адже вони розігріваються швидше, ніж вугільні;
  • простий контроль температури шляхом регулювання подачі газу;
  • утворюють менше диму та золи, що спрощує очищення пристрою;
  • їх часто можна доповнити додатковими аксесуарами, такими як боковий пальник або рожен.

Чищення барбекю зазвичай включає видалення жиру, залишків їжі та золи. Точний метод очищення може змінюватись залежно від моделі, але в цілому вам слід почистити решітку, очистити пальники та внутрішню частину пристрою від сміття. Важливо дотримуватися інструкцій виробника та дати барбекю охолонути перед чищенням.

порівняння грилів

Наскільки безпечно використовувати газовий гриль?

Використання газового барбекю безпечне, якщо дотримуватись певних запобіжних заходів. Переконайтеся, що він правильно встановлений і має стійку поверхню. Регулярно перевіряйте газові з’єднання на наявність витоків та переконайтеся, що балон з газом правильно підключений. Завжди читайте інструкцію з експлуатації пристрою і використовуйте його тільки на відкритому повітрі або в приміщеннях, що добре провітрюються.

У середньому новий гриль доступний за найнижчою ціною у весняні місяці: березень та квітень. Тоді багато виробників представляють свої новинки й одночасно скорочують старі версії. Іноді можна отримати вигідну угоду на розпродажах наприкінці літа: у серпні та вересні. Тому завжди слідкуйте за акціями на перевірених сайтах з технікою для барбекю, щоб не пропустити вигідну для себе пропозицію.