Інженера технагляду завдав Вінницькій територіальній громаді на майже 300 тис. грн

Прокурорами Вінницької окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт за обвинуваченням інженера комунального підприємства Вінницької міської ради у вчиненні  кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 (зловживання службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для іншої юридичної особи використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило істотну шкоду державним інтересам) КК України.

Про це повідомили в пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

За висновком експерта, діями фігуранта провадження завдано збитків громаді на майже 300 тисяч гривень. «Слідством встановлено, що у 2023 році між департаментом Вінницької міської ради та Товариством з обмеженою відповідальністю укладено підрядний договір на ремонт покрівлі житлового будинку у Вінниці. Технічний нагляд за виконанням робіт, передбачених підрядним договором, здійснював інженер комунального підприємства. Однак, посадовець, діючи умисно, переслідуючи злочинний корисливий умисел – одержання неправомірної вигоди для товариства, зловживаючи своїм службовим становищем, достовірно знаючи про обсяги фактично не виконаних робіт, підписав та завірив власною печаткою акти приймання виконаних будівельних робіт», – йдеться у повідомленні.

За такий злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими відділу поліції № 1 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області.

Джерело: Новини Вінниці