Молитви за Україну: 5 сильних текстів, які варто читати під час війни

Джерело: unian.ua
Під час війни всі християни звертаються до Бога та виголошують молитви за Україну, перемогу і захист воїнів.

Молитва – це зверення до Бога з найсокровеннішим, найголовнішим бажанням. З 24 лютого 2022 року всі українці об’єднані спільною мрією – ми всі чекаємо перемоги у війні і настання миру. Під час війни всі віруючі моляться за Батьківщину і за захист наших воїнів на передовій. Публікуємо молитви за Україну, які знадобляться в цей складний час.

  • Молитва за перемогу України
  • Молитва “Отче наш” українською
  • Молитва за Україну “Боже великий, єдиний”
  • Молитва за мир і Батьківщину
  • Молитва-оберіг для воїна України

Молитва за перемогу України

Всесильний Господи, почуй молитви дітей Твоїх, споглянь в час важких випробувань на державу нашу – Україну. Благослови та зміцни воїнів наших, владу, уряд та весь народ наш, які протистоять підступному російському агресору на землі, на морі та в повітрі. Правдолюбивий Господи, не дай ворогам знищити державу, народ та святині наші.

Благаємо Тебе, даруй нам з іменем Твоїм перемогу і справедливий мир наблизь. Пошли грізного очільника небесного воїнства Твого – архістратига Михаїла, на допомогу мужнім захисникам нашим, щоб диявольські задуми агресора зруйнували вони та вберегли нашу Батьківщину-Україну.

Твоє бо є, щоб милувати і спасати нас, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь

Молитва “Отче наш” українською

Отче наш, що є на небесах!

Нехай святиться Ім’я Твоє. Нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні. І прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим. І не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого. Бо Твоє є Царство, і сила, і слава навіки.

Амінь.

Молитва за Україну “Боже великий, єдиний”

Боже великий, єдиний,

Нашу Вкраїну храни,

Волі і світу промінням

Ти її осіни.

Світлом науки і знання

Нас, дітей, просвіти,

В чистій любові до краю,

Ти нас, Боже, зрости.

Молимось, Боже єдиний,

Нашу Вкраїну храни,

Всі свої ласки-щедроти

Ти на люд наш зверни.

Дай йому волю, дай йому долю,

Дай доброго світу,

Щастя дай, Боже, народу

І многая, многая літа.

Молитва за мир і Батьківщину

Боже, Владико і Царю народів! Просимо Тебе, наповни нас силою Твого Духа. Даруй спокій нашим серцям, втіли покладання надії на Твою любов. Збуди в нашому народі прагнення до миру і добра. Вчини нас здатними творити наше спільне майбутнє.

Боже, хай Святий Дух укріплює український народ. Хай Він допомагає нам зберегти Твоє Царство в особистому і сімейному житті кожної людини, в житті суспільства і держави.

Бережи нас від егоїзму. Не дозволь, щоб ті, хто сильніший, нехтували слабшими. Навчи кожного з українців помічати власну провину, а не шукати сучок в оці ближнього. Навчи нас бачити добро скрізь, де воно є; надихни нас ревно берегти його, підтримувати й відважно захищати. Зроби українців згуртованим, сильним народом.

Збережи нас від участі у брехні, яка губить мир. Дай нам мужність жити згідно з правдою. Дай мужність побороти ворога і зберегти свою свободу. Даруй нам хліб насущний. Благослови наш труд, Боже, Владико і Царю народів!

Молитва-оберіг для воїна України

Молитва-оберіг для сина чи чоловіка читається матір’ю або дружиною військового на самоті. 

Господи, Боже Предвічний, Царю всього світу! Ти для підкорення нечестивих ворогів та для збереження справедливости дозволяєш державам уживати меча та утримувати воєнний стан. Коли ж із Твоєї волі наш син (чоловік) відходить від нас на службу Вітчизні, молимо Тебе, Боже: дай, щоб він був вірний своєму званню, і не дозволь, щоби погубив він свою душу. Додай йому сили і терпіння в тій тяжкій службі. Передусім дай йому, Боже, мужності проти ворогів його, щоб за Твоєю всесвятою ласкою зберіг він святу віру й невинність душі. Ти Сам, Боже, знаєш, яка велика небезпека загрожує душі нашого воїна у воєнному стані. Тому гаряче просимо Тебе: стережи його від тієї небезпеки, збережи його нам таким, який від нас відходить. Амінь.