«Сьогодні тобі б виповнилось 32». Про загиблу під час ракетного удару маму Ромчика Олексіва

Ромчик, Ярослав та Галина Олексів

  • Два роки тому, через ракетний удар по Вінниці, загинула доктор філософії, викладач кафедри народних інструментів ЛНМА ім. Лисенка Галина Олексів. Її сина Ромчика дивом вдалося врятувати. 
  • Сьогодні талановитій музикантці виповнилось би 32 роки.  

«Сьогодні тобі б виповнилось 32…Моя Галюся… Спочивай з Богом… Нам тебе дуже не вистачає…», — такий допис сьогодні створив чоловік жінки, яка загинула під час ракетного удару по Вінниці, і батько постраждалого Ромчика Ярослав Олексів.

Також він опублікував світлини з коханою.

Галина — вінничанка, навчалася у Вінницькій дитячій музичній школі №2. Після цього закінчила коледж культури і мистецтв імені Леонтовича. Згодом переїхала до Львова. Тут вийшла заміж за Ярослава Олексіва, разом працювали у Львівській національній музичній академії ім. М. Лисенка.

Вона доктор філософії, викладач кафедри народних інструментів. Її чоловік Ярослав — працював завідувачем кафедри. Єдиного сина Ромчика теж привчали змалку до музики, у свої сім років хлопчик вправно грав на баяні.

Галина була талановитою, дуже приязною, милою і доброзичливою. Символ краси, ніжності, чутливості, завжди усміхнена, диво-дружина та мати. Справжня ікона українського жіноцтва та жіночності.

Талановита, відома на увесь світ музикантка. Неймовірно грала на акордеоні. Галина тонко відчувала інструмент, написала прекрасну наукову роботу і планувала надалі розвиватись творчо і професійно.

Маючи теплі стосунки з батьками, Галина час від часу приїжджала до них в гості у Вінницю. Це був один з таких разів.

У той день, 14 липня, Галина була записана на прийом до лікаря в медичний центр «Нейромед» на 11:00. Прийшла зі своїм сином Ромчиком на декілька рокових хвилин раніше… 

Вранці жінка написала чоловікові, розповіла про плани на день та скинула фотографію разом з Ромчиком. Це їх останнє спільне фото.

 Внаслідок ворожого обстрілу 29-річна жінка загинула. Її тіло індитифікували після експертизи ДНК. Син Ромчик отримав численні опіки. Дитина пережила 32 операції і дотепер лікується у клініках України і Європи. Ра зом з тим хлопчик грає на баяні, займається спортом і танцями. В усьому йому допомагає тато Ярослав Олексів.

Нещодавно Ромчик Олексів вперше за два роки приїхав до Віннниці та прийшов на місце загибелі мами і положив квіти до меморіалу біля Будинку офіцерів. Саме тут, через ракетний удар по Вінниці трьома Калібрами 14 липня 2022 року, загинули 29 людей та понад сто отримали поранення.

 



Джерело: vn.20minut.ua