17-річний хлопець намагався підпалити ТЦК та СП у Вінниці (Фото+Відео)

17-річний хлопець намагався спалити будівлю Територіального центру комплектування та соціальної підтримки на Вінниччині. Підліток виконував замовлення ворожої розвідки. 

Про це повідомляють в управлінні Служби безпеки України у Вінницькій області. 

– йдеться у повідомленні.

Спочатку хлопець фотографував локації Сил оборони у портовому місті, а після диверсант отримав завдання підпалити будівлю ТЦК та СП на Вінниччині. Після вдалого виконання завербований хлопець мав продовжити серію підпалів на території Житомира.

Як уточнили у поліції Вінниччини, повідомлення про підпал Вінницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки надійшло в поліцію 6 липня близько 04:15. Невідома особа кинула в будівлю 2 пляшки із запальною сумішшю, внаслідок чого виникла пожежа. Вогонь загасили військові. Неповнолітнього мешканця Білгород-Дністровського району Одеської області правоохоронці затримали в одному з вінницьких хостелів.

Під час обшуків у затриманого вилучено саморобну запалювальну суміш та мобільний телефон, який він використовував для фільмування злочину та спілкування з агресором.

На підставі зібраних доказів одеситу повідомили про підозру за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Джерело: Vinbazar.com