Vinnytsia Wine Days 2024: повна програма Дня винної культури

Незабаром, 1 вересня, відбудеться Vinnytsia Wine Days Special, який об’єднає винну культуру і справжній кінематограф. Поціновувачів якісного вина та кіноманів запрошують до Вінницької обласної філармонії ім. М. Д. Леонтовича на ексклюзивний перегляд двох фільмів з кіноплівки та на дегустацію найкращих вин Gigi Winery. 

#партнерський_матеріал

Один з фільмів програми – романтична комедія лауреата премії BAFTA та номінанта на “Оскар” Рідлі Скотта . Стрічка знята у широкоекранному форматі CinemaScope на 35mm плівці з поліестеровою основою і LPP емульсією, що дозволяє довше зберігатись кольорам. Фільм представить винна експертка Анна-Євгенія Янченко.

Опісля відбудеться кіноперформанс за стрічкою у супроводі електронної музики. Її спеціально до показу створив вінницький композитор Костянтином Бушинським. 16-мм копію плівки історичної драми про Орлеанську діву надійшла з архіву Gaumont/Pathe. Цю копію створено наприкінці 1970-х років під час ре-релізу стрічки. Фільм представить кінокритик Алекс Малишенко. 

У перерві між кінопоказами для гостей Vinnytsia Wine Days Special проведуть дегустацію вин Gigi Winery, що неодноразово ставали лауреатами престижних конкурсів. Відвідувачі зможуть скуштувати п’ять різних сортів вин, які представить Анна-Євгенія Янченко: ігристе вино Gigi Winery, Sauvignon Blanc 2023 року, Rose 2023, Odesa Black 2023 та Alibernet Reserve 2022. 

Розклад заходу: 

  • 15:00 — Презентація фільму “Хороший рік”, реж. Рідлі Скотт (США/Велика Британія, 2006, 117 хв.). 
  • 15:30 — Початок показу стрічки “Хороший рік”
  • 17:30 — Ексклюзивна дегустація вин від Gigi Winery
  • 19:30 — Презентація фільму “Страсті Жанни д‘Арк”, реж. Карл Теодор Дреєр (Франція, 1928, 82 хв.). 
  • 20:00 — Початок кіноперформансу “Страсті Жанни д‘Арк”. 

Спеціальна подія від Vinnytsia Wine Days 2024 відбудеться 1 вересня у Вінницькій обласній філармонії ім. М. Д. Леонтовича. Квитки доступні за посиланням. Частину коштів з продажу квитків буде передано на потреби Збройних Сил України. 


Джерело: mistonadbugom.com.ua