Андрій Опанасюк про перший в Україні “браунфілд” у Вінниці: “Це гарний проєкт для нашого міста”

#партнерський_матеріал

У Вінниці створюють перший в Україні індустріальний парк під назвою “браунфілд” – парк, створений на існуючих виробничих майданчиках, які тривалий час не функціонують. Проєкт такого парку реалізовують на території колишнього Вінницького лампового заводу.

Про це розповів автор такої ідеї, підприємець та волонтер Андрій Опанасюк, в інтерв’ю виданню “Veжа”. 

За словами бізнесмена, територією лампового заводу як індустріального парку вже цікавляться чимало підприємців, релокованих з інших регіонів. Переважно – з Харківщини. Також, як розповів бізнесмен, на території планується облаштувати сучасний сухий порт.

Водночас, вже було розпочало роботу з облаштування майбутніх приміщень, адже тривалий час територія заводу ніким не експлуатувалась і занепала.  

"В планах зараз – поновити залізничну гілку, в планах – зробити покрівлі (і ми вже почали робити), адже там буквально дерева росли. В планах – в головному корпусі замінити вікна. І фінал – зробити фасад, і таким чином, ми зробимо сучасне складське приміщення. І більше того, там колись було 30 тисяч адміністративних приміщень. Зараз ми плануємо, що там будуть офіси компаній, які будуть розміщувати свої потужності: складські або виробничі. І в нас горизонт планування, за який термін ми хочемо це зробити, – це, максимальний, два роки, а оптимістичний – півтора. За цей час ми хотіли б зробити покрівлі, вікна, фасад і поновити залізничну гілку", – розповів Андрій Опанасюк в інтерв’ю. 

Загалом, описуючи концепцію майбутнього індустріального парку, бізнесмен підкреслив – це гарний проєкт для Вінниці та її розвитку. 

Детальніше про плани на територію колишнього лампового заводу можна прочитати ТУТ. 


Джерело: mistonadbugom.com.ua